Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

20.03.17

Granollers acollirà disssabte 8 d'abril una festa contra el malbaratament alimentari

apat aprofitament 2
Ampliar en una finestra emergent
- Inclourà un dinar cuinat per Ada Parellada, fet amb menjar sobrer de productes agraris i d'establiments comercials

La Porxada serà l'escenari dissabte 8 d'abril del Dinar d’Aprofitats, la festa contra el malbaratament alimentari que oferirà als participants un seguit d'activitats per conscienciar la ciutadania sobre la importància de fer un bon ús i consum dels aliments i no malbaratar-los.

L'acte central serà un dinar popular gratuït per a 300 persones que es cuinarà amb productes que s'hauran recuperat de comerços de la ciutat i pagesos de la comarca. Per poder gaudir d'aquest dinar caldrà haver participat, prèviament, en alguna de les activitats previstes com un taller de cuina amb aliments aprofitats i un espectacle infantil relacionat amb el consum de vegetals, que es faran el mateix matí. També es podrà veure l'exposició interactiva 'Som gent de profit' i participar del taller de Granollers en Transició que ens ensenyarà d'on vénen els aliments que consumim.

El menú que elaborarà la cuinera granollerina Ada Parellada s'adaptarà al que s'hagi espigolat (aliments descartats que s'acabarien llençant a causa del seu aspecte o perquè estaven a punt de caducar, productes que no es poden vendre pel seu aspecte o que són excedents), i se servirà en les carmanyoles que promou el Consorci entre els escolars de la comarca en el marc de les campanyes contra el malbaratament alimentari i la prevenció de residus.

La Plataforma d'Aprofitament d'Aliments és l'entitat que ajuda en l'organització, gestió i campanya del voluntariat per a l'espigolada i per cuinar els aliments. El Punt del Voluntariat situat a Can Jonch Centre de Cultura per la Pau també farà difusió d'aquesta activitat i col·laborarà en la crida del voluntariat. Darrere de la iniciativa del dinar d'aprofitats hi ha l’ambientòloga Míriam González, que compta amb el suport organitzatiu d'entitats com la Fundació el Xiprer, la plataforma 'Aprofitem els aliments', espigoladors, Granollers en transició i La Magrana Vallesana i amb la col·laboració institucional de l'Ajuntament de Granollers i el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, així com el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya.


PROGRAMA D’ACTIVITATS

XERRADA SOBRE EL MALBARATAMENT ALIMENTARI I LA SEVA PREVENCIÓ
Organitzada per Granollers en Transició
Data: 29 de març de 2017 a les 19 hores a la Sala de Cultura Sant Francesc
En la línia de les xerrades que aquesta entitat organitza, es tractarà d’una xerrada amb una dinàmica que permetrà l’intercanvi d’opinions i la conscienciació sense dogmatisme, però amb visió crítica i constructiva.

ESPIGOLADA
Durant les dues setmanes anteriors al DINAR D’APROFITATS es reunirà als voluntaris i voluntàries, se’ls formarà perquè durant els dies anteriors al dinar informin als comerços de l’espigolada i el divendres la desenvolupin (en funció del tipus d’aliment l’espigolada podria ser anterior).

DOCUMENTAL “JUST EAT IT: A FOOD WASTE STORY” I CINEFORUM POSTERIOR
Organitzada per Granollers en Transició
Data: 5 d’abril a les 19 hores al Museu de Granollers
Sinopsis del documental:
Grant Baldwin després de descobrir que aproximadament el 40% dels aliments que es produïen al món es malbarataven va decidir iniciar un curiós experiment, arrossegant la seva parella: durant sis mesos s’alimentarien de productes descartats per altres sense permetre’s comprar gairebé res als mercats. Un viatge en aquesta experiència i en la realitat del malbaratament alimentari a Estats Units, descobrint el problema dels aliments que van a parar a les escombraries des de granges, comerços i inclús la pròpia nevera.

8 D’ABRIL – DINAR D’APROFITATS
Dinar d’aprofitats
08:00h Muntatge
09:00-13:00 Preparació i elaboració del menú (preparació prèvia 7 d’abril)
13:30 Comença el dinar d’aprofitats
16:00 (horari aproximat) Tancament oficial del dinar d’aprofitats
Activitats prèvies al dinar (durant tot el matí):
Activitats puntuals:
12:00 h. – Espectacle infantil “Pep Verduretes”
13:00 h. – Taller de cuina d’aprofitament
Durant tot el matí (de 11 a 13:30 h):
- Exposició “Som gent de profit” de l’ARC
- Taller “PRÒXIMUM: D’on vénen els aliments?”
- Photocall contra el malbaratament alimentari
- Mural participatiu “Aprofita per dir la teva”
- Refrescs de fruites de profit
- Informació de diverses entitats i institucions relacionades amb la prevenció del malbaratament alimentari, la reducció de residus, el consum de proximitat, la sostenibilitat i la transició.


Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal