Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

08.08.17

El Consorci i l’IRTA col·laboren per obtenir compost de més qualitat

compost a
Ampliar en una finestra emergent
El compost obtingut a la planta podrà ser utilitzat en agricultura ecològica.

El procés per extreure metalls pesats de la matèria orgànica s’investigarà al centre IRTA Torre Marimon (Caldes de Montbui)

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i l’IRTA han signat un conveni de col·laboració que té per objectiu millorar la qualitat del compost obtingut a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, ubicada a Granollers.

Aquesta instal·lació està destinada al tractament de la matèria orgànica provinent de la recollida selectiva, a partir de la qual es genera biogàs i compost orgànic.

Segons la seva composició, el compost es classifica en diverses categories. Actualment la planta genera compost de classe B. L’acord firmat estableix que les dues entitats treballaran per trobar una solució tècnica que permeti obtenir compost de classe A. Aquest fertilitzant orgànic de més qualitat és el que s’utilitza en agricultura ecològica.

Per aconseguir-ho, l’IRTA investigarà processos de biolixiviació per tal d’extreure els metalls pesats –principalment coure, zinc i plom- del corrent líquid de la matèria orgànica abans d’entrar a la planta. Aquesta part del procés, es realitzarà als laboratoris de Torre Marimon, a Caldes de Montbui.

Si a finals d’any els resultats obtinguts són satisfactoris, el compromís entre les dues parts estableix que es continuarà treballant per implementar la solució obtinguda a nivell industrial.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal