Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

19.10.20

El Consell Plenari aprova inicialment els preus públic per a l’any 2021

El Consell Plenari aprova inicialment els preus públic per a l’any 2021
Ampliar en una finestra emergent
El Consell Plenari del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, reunit dilluns 19 d’octubre, ha aprovat inicialment les ordenances fiscals que regularan l’any que ve els preus públics. S’han aprovat per 48 vots ponderats a favor, 2 vots ponderats en contra i 5 vots ponderats en blanc.

El president del Consorci, Albert Camps, destaca que “per al 2021, i tenint en compte la situació actual com a conseqüència de la COVID-19 i el context econòmic provocat, la proposta de preus públics per a les ordenances de 2021 és de contenir al màxim la despesa, així l’increment proposat a les ordenances 2021 és molt inferior al de les dues anualitats precedents”.

Del total de les 19 ordenances fiscals, les que major pes econòmic tenen en els pressupostos generals són la 2, del servei comarcal de deixalleries, que s’incrementarà en 2,44 €, principalment per les inversions previstes i les despeses compromeses; la 4, del servei comarcal de recollida selectiva, que augmentarà 1,78 €, el 44% d’aquest increment correspon a les inversions realitzades per a la renovació de la flota de vehicles i l’adquisició de nous contenidors; la 5, del servei de tractament de la fracció orgànica, que puja 3,99 €, un 43,8% d’aquest increment prové del cànon i un 35,3% de les tasques de manteniment del digestor; i la 7, del servei de valorització de la fracció resta, que augmentarà 4,64 €, un 5,78% respecte l’any anterior i com a conseqüència de l’augment aplicat pel Consorci de Residus del Maresme. S’incrementen també els preus públics de les ordenances 1,3, 9, 11, 14, 17, 18 i 19. Baixen els de les ordenances 6, 13, 15 i 16 i es mantenen els preus públics corresponents a la 8 i la 12.

Aquests increments, assenyala el president del Consorci, “venen determinats bàsicament per l’augment de costos externs, com ara els increments de les assegurances, l’efecte de la COVID-19, les depeses compromeses per licitacions ja adjudicades i per les inversions realitzades, així com aquelles despeses en què el Consorci només repercuteix el cost d’un tercer, com la pujada del cànon de residus fixada per l’Agència de Residus de Catalunya o l’increment del preu de tractament de la fracció resta que aplica el Consorci del Maresme”.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal